FAQ’s

Köper ni bilarna själv också?

Carsell är endast en förmedlingstjänst som är 100% opartisk och köper inte bilarna själv.

Vad har ni för ansvar?

Carsell vill göra det så säkert som möjligt för dig som skall sälja bilen. Därför sker alltid transaktionen av betalningen från bilhandlare till dig via oss. Vi försäkrar att bilhandlaren binder sig till sitt bud efter att biltestet har skett, och vi är med dig under hela processen.

Vad händer om jag vill dra mig ur?

Du är inte tvungen att sälja bilen om priset inte känns rätt.

Vad ska jag göra inför försäljningen?

Vi förväntar er att ni besvarar på frågorna så tydligt som möjligt för att få rätt bilvärdering. Därefter när ni åker till vårt inlämningscenter för test så behöver ni ta och tömma bilen samt ta med vinter/sommar däck.

Hur är ni annorlunda från era konkurrenter?

Flera av våra konkurrenter uppger sig vara förmedlare men är själv bilhandlare i verkligheten. Därför får ni ett väldigt lågt pris då de köper bilarna åt sig själva och därför ser vi inte de som konkurrenter. Det finns bara 2 företag som vi ser som konkurrenter som också är störst på marknaden. Skillnaden mellan oss och de är att vi tar ingen avgift från dig som ska sälja bilen medans konkurrenterna tar 10-15.000kr. Hos oss kan du få bilen såld inom 1-2 dagar medans det kan ta veckor att sälja bilen hos våra konkurrenter

Varför ska jag inte sälja till min lokala bilfirma?

Vi har över 100 bilhandlare som kommer att lägga bud på din bil. Det slutar alltid med att du får ett mycket högre pris än vad du skulle få från din lokala bilhandlare. Dessutom har du inte tid att åka till en massa olika bilhandlare för att värdera din bil. Hos oss får du den värderingen inom 24 timmar.

Vad tjänar ni på detta?

Vi tar endast en liten förmedlingavgift från bilhandlare som är ca. 7ggr mindre än vad våra konkurrenter tar och därför har bilhandlarna råd att ge dig ett högre bud.

Var kan jag vända mig om jag har klagomål?

Vår största prioritet är att du ska vara nöjd men det finns alltid utrymme för förbättring och vi välkomnar alla synpunkter som ni har. Ni kan alltid skicka e-post eller nå oss på telefon.